Kretsloppstävlingen

läs om årets vinnare och titta på alla tävlingsbidrag

tack

Ett stort tack för alla bidrag till kretsloppstävlingen 2016!

Intresset för tävlingen visar att det finns ett stort engagemang för vattnets kretslopp runt om i landet och det är vi väldigt glada för. I år har det varit extra svårt att välja ut vinnare då bidragen har en hög kreativ höjd och uppfinningsrikedom. Klasserna har visat att de har stor kunskap om vattnets kretslopp och att de kan presentera sina kunskaper på ett lekfullt, pedagogiskt och intressant sätt.


Med varierande material och tekniker har vårt viktiga vatten skildrats i diverse olika skepnader. Många har med hjälp av starka lokala symboler eller namn på t ex vattendrag och sjöar även visat på den lokala anknytningen. Viktiga miljöbudskap och globala vinklingar har också fått utrymme i de lekfulla skildringarna av vattnets kretslopp.


Alla deltagande klasser utnämns härmed till vattenhjältar. Beviset skickas i form av ett diplom till samtliga deltagare.

vinnare

Svensk Vatten vill tacka alla för deras medverkan i Kretsloppstävlingen 2016!

se tidigare vinnare
årskurs {{ currentClassRange }}
årskurs 4-6
årskurs 7-9

{{ winner.competetor }}

{{ winner.motivation }}

{{ question.question }}

{{ question.answer }}

{{ winner.citation }}

{{ quote }}

bidrag

Se alla bidrag som skickats in till årets tävling

Visa fler

Svenskt Vatten är branschorganisationen för vattentjänstföretagen i Sverige, det vill säga alla som arbetar för att du ska ha tillgång till rent och gott dricksvatten i kranen och även renar det använda vattnet som du spolar ner i avloppet innan det släpps tillbaks ut i naturen.

svensktvatten.se